Stambomen


In Corona tijd van de winter van 2020 -2021 begonnen aan de stamboom, die al gedeeltelijk had, maar geen zijtakken. Toen Professor Paul Crutzen overleed, heb ik tegen Ilona zijn dochter gezegd, ik moet toch ook maar eens gaan kijken of we familie zijn, via de Crutzen zijn we geen familie, maar er ligt een verbinding tussen de familie Nix dus ergens is een Nix met een Crutzen van mijn familie getrouwd en ergens anders met de familie Crutzen van Ilona. Ik was ook begonnen met de familie Pelen. Wim was in 2017 overleden en ooit had ik hem beloofd zijn stamboom te doen. De grote puzzel was de vrouw van Wim, daar wist ik niks van af, behalve dat ze Limpens heette en dat ze een stiefmoeder had, ooit eens opgevangen. Met het laatste gegeven vond ik haar vader in Delpher.nl en zo ook de hele stamboom van deze familie die teruggaat naar 1354. Dat is best wel ver terug. Ergens op het pad van de familie Limpens kom ik de familie Hoen tegen en ouders van deze vrouw zijn weer de voorvaderen van 2 broers die met 2 zussen van mijn moeder zijn getrouwd, dus deze stamboom heb ik ook aan die van mij geplakt, door de stamboom van de familie Pelen kon ik ook weer de stamboom van de familie Roumen en van der Does aan die van mij plakken, nu was ik nog de stamboom begonnen van Familie Engels, Linda is een vriendin van me en van de Familie van Monique Dohmen ook een vriendin. Beide families komen uit Kerkrade. In de Familie van Linda zitten veel bekende Kerkraadse namen zoals Wöltgens en Kockelkorn, De familie Dohmen is oorspronkelijk een Duitse familie, maar een persoon van die familie is een schaapsherder en komt in Vaals terecht en Vaals is de sleutelplaats in veel verbindingen in mijn stamboom vaals heette op de oude kaarten Vols en dat zeggen we in het dialect nog steeds, tegen Vaals.Vaals ligt nu in het uiterste zuiden van de Provincie :Limburg, maar in de tijd van het Groot Hertogdom Limburg niet, zoals onderstaande kaart laat zien.
De familie Engels en de familie Dohmen hebben een verbinding met de familie Schijns die ook in mijn familie zit.
Op het moment van het schrijven zitten 14560 mensen in de stamboom, inheb de familie Delahaye er aan vast geplakt, ik had nog en Gedcom, ooit gekregen van een Duitser. Maar die barst van de fouten, aan de hand van de 10 boeken die een paar neven van de stamboom Delahaye ben ik de boel aan het corrigeren, ik ben begonnen met deel 6, omdat in Deel 6 mijn familie zit. Deel 6 zijn 3 boeken waar ik nee deel 1 van gedaan heb. Ik heb al meer als 1000 mensen er bijgeschreven, dat wordt veroorzaakt door het feit dat de boeken gebaseerd zijn op een stamboom uit 2008-2009 en nu staat er veel meer op internet. Als ik alle boeken verbeterd heb, denk ik dagbik aan een 30.000 personen kom in de stamboom
. Bedenk dat de stamboom van de nakomelingen vaak eindigt in de jaren 30 als er niks in de kranten te vinden is, houdt het in die periode op, want de archieven komen pas met stukken als je 100 jaar geleden geboren bent en als je 50 jaar geleden overleden bent.


Karte_Herzogtum_Limburg_Atlas_Blaeu_1662

Webdesign Viviƫnne Crutzen